AP2: Softwareudvikling

WP2 består af tre softwareudviklingsprojekter

1. Video indhold til eksponeringsterapi og copingsstrategi

Udviklingen af et 360 graders virtuelt miljø ( VR fvideoer) hvori patienter kan blive eksponeret for en angstfyldt situation under klinisk og kontrolleret omgivelser. Der bliver arbejdet henimod at udvikle 10 forskellige 3D videoer klar til brug. Yderligere undersøges forskellige copingstrategier. Disse vil blive designet til at passe de forskellige eksponeringsvideoer. 

2. Udvikling og testning af angstmodel
Udviklingen af et system, der kan forudsige angst i VR eksponering samt udvikling af en relevant machine learning algoritme til systemet. 
Over tid lærer systemet patienten at kende og kan på den måde automatisk tilpasse, hvor “svær” eksponeringen skal være. Hvis patienten viser tegn på distress skal systemet automatisk forslå patienten i at gøre brug af copingstrategier således at støttes patienten i at blive tryg, trække vejret og tale beroligende til sig selv.

3. Software udvikling og integration
iMotions’ platform skal forene modellen med VR mulighederne fra 1-2 headsets, håndtering af video indholdet sådan at det kan ændres alt efter patientens somatiske respons på videoen i form af hjerteslag, sved, respiration og øjenbevægelser. Integrationen med iMotions skal være med til at muliggøre analyse af patientens reaktion, sikre data beskyttelse og et workflow der passer ind i et sundhedsvæsen med kontakt mellem behandler og patient. En programmerings ekspert skal integrere biofeedback systemet (målinger af patientens somatiske respons) med VR prototype.

Thomas Lambertsen Binzer

Arbejdspakkeleder af 'Softwareudvikling'

Konsulent ved Telepsykiatrisk Center, Udviklings og Implementering.
Civilingeniør.

Asge Frederik Matthiesen

Udvikling af video og copingindholdet for eksponeringsterapien

Civilingeniør og Ph.d.-studerende ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet.

Marco Scirea

Udvikling af angstmodel
og integration med
biofeedback

Adjunkt ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet.

Rul til toppen